WANDEL COACHING


Waarschijnlijk ben je reeds tot de ontdekking gekomen dat wandelen iets bijzonders heeft. Al wandelend vinden we innerlijke rust. We komen dichter bij de natuur, worden verrast door mooie vergezichten en struinen over prachtige paden en langs beekjes. Tijdens onze wandelingen krijgen we opnieuw oog voor de kleine mooie dingen in het leven. En hoe hectisch het dagelijkse leven ook kan worden, die paden, met hun rijkdom aan rust en schoonheid, liggen altijd op ons te wachten.

Ook gesprekken lijken soepeler en vlotter te verlopen tijdens een wandeling. Veel wandelaars die even de natuur in trekken om hun hoofd leeg te maken, komen terug met heldere ideeën. Vele wandelaars zullen je vertellen dat ze de beste beslissingen van hun leven namen, terwijl ze wandelden. Wandelen heeft de bijzondere eigenschap dat het ons uit de hectiek van alledag haalt, zonder ons volledig terug te trekken uit het leven. Het plaatst ons juist in het leven op een wijze die ons dichter bij onze natuur brengt en die bijdraagt aan zingeving en waardering van het leven zelf. Dat maakt wandelcoaching tot een natuurlijke werkvorm voor zowel jou als voor mij.

Coachen in de natuur

De natuur biedt talrijke voordelen :

  • Het is aangenamer om uitdagingen aan te pakken terwijl je naast je coach wandelt. Jullie hoeven elkaar niet in de ogen te kijken. Stiltes, emotionele momenten, aarzelingen, … zijn gemakkelijker tijdens een wandeling náást je coach dan in een face-to-face-gesprek.
  • De natuur biedt talloze metaforen die abstracte zaken concreet kunnen maken.
  • Door een boost aan zuurstof voor lichaam én geest, zorgt lichamelijke beweging in de natuur ook voor mentale beweging. Uitzichten zorgen voor inzichten.
  • Dankzij de rust en ontspanning ervaar je een spontane focus. Die is bijzonder interessant om coachingvraagstukken aan te pakken!

Een interessante bevinding is dat deelnemers aan natuurcoaching ook aangeven vaker de natuur in te gaan. Dit suggereert dat natuurcoaching leidt tot een verandering van het beweegpatroon, waarbij men vaker de natuur opzoekt. En dat is – zo weten we – alleen maar gezond!

Zie beschikbaarheden door te klikken op :

Wij hebben in ons programma onderstaande aanbiedingen :


Nood aan meer tips? Bekijk onze blog

Heb je nog vragen? Neem contact op.

Direct beschikbaar

onmiddellijk te gebruiken

Veilig betalen

Via SSL encryptie

Omruilen

14 dagen bedenktijd